лekaрctceнныe tрacылekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe tрacы h рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя c нaрodнoй medhchнeлekaрctceнныe tрacы, лekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя, tрacы

Лekaрctceнныe tрacы h рacteнhя

 

 • Kruid en poot
  Sm111111

  Saponaria officinalis
  Mylnyanka lekarstvennaya

  A

  Russisch tituleert: Mylnyanka, mylnyi wroeten; Oekrains: Milnyanka, waterkering milo; Pools: Mydlnica lekarska, mydlik.

  Gezin: Caryophyllaceae - gvozdichnye.

  Saponaria officinalis - mыльнянka лekaрctceннaя

  Vijg. 41. Saponaria officinalis - mylnyanka lekarstvennaya.

  Een jaar durende travyanistoe plant met de kruipend kornevishchami. Stebli direct, door het hoogtepunt 30 - 100 cm, naakt of korotkopushistye. Loof ovalnolantsetnye, kelkkafjeen spainolistnye. Bloemen worden in shchetkovidnuiu kist, wit of pa-rose, pakhuchie ingezameld. Tsvetet van Juni met betrekking tot September.

  Verbouwt in het bosje, op zalivnykh lugakh, in nadrechnykh loznyakakh, op balled boven met de velden, dikwijls en buiten de behuizing, in squalid tsvetnikakh, op timt echtscheidingen hoe decoratief. Wordt in de weinig verbreid.

  Zamel diep in de herfst van slechts kornevishcha met de wortels in. In de natie mylnyanka wordt door vergiftige plant, niet beschouwd hoewel, met betrekking tot enkel literaire bronnen, "bloemen en wortels met vodoiu in embrocation vergiftig".

  Roei met de riemen napar of aftreksel kornevishch met de wortels mylnyanki hoe mochegonnoe en krovoochishchaiushchee, hoe nauwelijks potogonnoe, otkharkivaiushchee en verbeterende de uitwisseling van de substanties in organizme faciliteit. In voorbije aptekarskie winkels, dragisty levendig dreef door de wortel mylnyanki en hoe lekarstvennym door de faciliteit, en hoe "mylnym door de wortel" voor stirki wollene en shelkovykh producten, alsmede voor de voerend van de plekken op de kleren handel. Gold zijn ook en hoe thuis kosmeticheskoe faciliteit.

  In de natie de aftreksel benutten van de wortel mylnyanki (50,0 g zullen 10 - 15 minuten in 1 l water) in de dosering 3 - 4 stakana voor de dag in zheludochno-alvine aandoeningen koken, in de ziektes van de knoppen, bakten en selezenki, en vooral in de ziektes verbonden aan de janboel van de uitwisseling van de substanties vergezeld van dermal branden, chiriami, door de ettergezwellen en pr.

  In venericheskikh ziektes de aftreksel slempen van volgende mengeling: Wortel mylnyanki - 15,0 g, van de wortel buziny travyanistoi - 15,0 g, grassen Gryzhnika - 15,0 g en kleurt Tavolgi vyazolistnoi - 15,0 g. Neem 4 thee lozhechki (met bovenst) mengelingen op 4 stakana wateren en zullen 10 - 15 minuten koken. Voor de dag vypivaiut 3 - 4 stakana.

  In de ziektes selezenki nemen met betrekking tot 20,0 g wortel mylnyanki en dop verby, En deze mengeling van kipyatyat 15 minuten in 1 l water. Toelating: 3 stakana per etmaal

  Opslag. Kornevishcha met de wortels mylnyanki opslag in de knapzakken.