лekaрctceнныe tрacылekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe tрacы h рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя c нaрodнoй medhchнeлekaрctceнныe tрacы, лekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя, tрacы

Лekaрctceнныe tрacы h рacteнhя

 

 • Kruid en poot
  Sm111111

  Symphytum officinale L.
  Okopnik lekarstvennyi

  A

  Russisch tituleren: Okopnik; Oekrains: Zhivokіst; Pools: Zywokost.

  Gezin: Borraginaceae - burachnikovye.

  Symphytum officinale - okoпнhk лekaрctceнный

  Vijg. 42. Symphytum officinale - okopnik lekarstvennyi.

  Een jaar durende travyanistoe plant door het hoogtepunt 30 - 100 cm. Stebel krylatyi, vooral kverkhu van het diep-nisbegaiushchikh loof, vet, direct. Loof lager ruim suzhennye in krylatyi chereshok, prodolgovato-lantsetnye, bovenste sidyachie. Alle plant shershavoe van dekkend het zhestkovatykh voloskov. Bloemen worden in ponikshie, pokrytye listochkami, zavitki ingezameld. Venchiki kleuren dirti-purpurovye of purper met otvorochennymi buiten prongs. Slaat vet, vetvistye, alles behalve duister ab extra, daarbinnen wit, krokhkie, in de beenbreuk oneven geveerd, acerb-kleverig op de smaakvermogen aan. Tsvetet van De mei naar het eind van De juli. Verbouwt op vochtig lugakh, buiten de dakgoten, van de bochten, op loszinnige torfomineralnykh voedingsbodems, op callows torfyanikakh. Wordt alle overheen de plaats verbreid.

  Zamel wortels in de herfst van in. Stebel gebruik slechts vers, veeleer dan droogmaakte. Wortels moeilijk otmyvaiutsya, noodzakelijke volharding. Bijstere inktkoker vymytye wortels snijden op de doellatten en dor.

  In populaire uitoefening gelden wortel okopnika op welke wijze faciliteit, obvolakivaiushchee totaliter aard van de brand van slizistoi capsule, en vooral in grudnykh aandoeningen, incluis zwaar. Dosering: 40,0 g op 1 l verhite melk, bij wie wortel okopnika paryat in dukhovke 6 - 7 uur, maar otniud dragen niet tot toe koken. Beschouw dat spel substanties van plant worden in kipyachenii vernietigd. Zodanig naparom wortel okopnika op de melk genezing ook tuberkulez gemakkelijk.

  In de natie gebruik ook wroeten okopnika en hoe bindend, en hoe aperient faciliteit, alsmede op welke wijze faciliteit schrappende omertvevshie doeken en dragende herstelgroei. Beschouw ook die okopnik knoppen geneest, erbuit helpt in diarrheas zelfs met het bloed, alsmede in de bloedingen in zheludke en kishechnike. Accepteer het ook in chiriakh, schadelijke dieren en ettergezwellen naar binnen alsmede buitenst.

  Okopnik, naparennyi in de melk, zeer eerstdaags zieke belemmert. Dan op 6 - 7 dagen vervangen dit napar volgend: Rauwe of droogmaakte wortel okopnika klieven in het mengsel (dough), verwarren met 1 - door 2 delen van honing en roeien met de riemen niet boven hoe met betrekking tot thee lozhechke 3 tijdperk per etmaal. Na 6 - 7 dagen opnieuw komen op toelating okopnika op de melk terug. Verse en droogmaakte wortel okopnika met de honing meestal oefenen zich om in de ziektes gemakkelijke, totaliter manier van kashlyakh te roeien met de riemen.

  Het is buitenst. In de beenbreuken van het gebeente, alsmede in tuberkuleze gebeente maken obklady van het mengsel verse of droogmaakte wortels okopnika. Hiertoe bereiden smeersel van de wortels okopnika voor: Istolchennyi verse wortel okopnika verwarren porovnu met svinym niet zout toplenym koeken ijsje aan. Verse, podsushennyi wortel okopnika hechten naar de bloeding wonden; Naparom vers van alsmede droogmaakten wortels okopnika poloshchut gorlo in katarakh. In de bloeding op de neus ruk in nozdri sap van vers steblya okopnika, hiertoe de gruis benutten van de wortel okopnika sluitend het in de neus op vatke. (Bloed halte ook geplaatsten lipy, rastertye in de azijn).

  In katarakh gorla voor poloskaniya gelden waterig nastoi (op kipyatke) van volgende planten: Wortel okopnika - 15,0 g, van de kleuren lesnoi malvy - 10,0 g, lepestkov rozy (cultureel, van sadovykh vormen - meestal die welk is gebruikt op varene) - 10,0 g, van eikene dop - 5,0 g, van de kleuren korovyaka - 10,0 g, Loof shalfeya - 5,0 g en wortel valeriany - 5,0 g. 4 veldfles lepels (, allen met bovenst) mengelingen overloop op de avond 1 l bloedheet kipyatka. Door de morgen podogrevaiut, niet verdragend tot toe koken, en hartelijke nastoem tijdperken 6 - 7 per etmaal propolaskivaiut gorlo. Op de avond nek vet ukazannoi hoger boven door okopnikovoi smeersel, oborachivaiut flanelevym sharfom en warmte ukryvaiutsya, om propotet.

  Opslag. Desiccated en porezannyi wortel okopnika opslag in de dozen, geleggde-ontluiken door papieren.