лekaрctceнныe tрacылekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe tрacы h рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя c нaрodнoй medhchнeлekaрctceнныe tрacы, лekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя, tрacы

Лekaрctceнныe tрacы h рacteнhя

 

 • Kruid en poot
  Sm111111

  Tanaceyum vulgare L.
  Pizhma gebruikelijk

  A

  Russisch tituleert: Pizhma gebruikelijk, wild ryabina; Oekrains: Pizhmo, pizhmo wild gorobinka; Pools: Pizmo, wrotycz.

  Gezin: Compositae - slozhnotsvetnye.

  Tanaceyum vulgare - пhfma obыkнoceннaя

  Vijg. 43. Tanaceyum vulgare - pizhma gebruikelijk.

  Een jaar durende travyanistoe plant door het hoogtepunt 60 - 150 cm met sterk (kamfornym) door de lucht. Loof volgend, peristo-rassechennye met prodolgovato-lantsetnymi peristo-nadrezannymi pilchatymi stadsdelen. Lager loof chereshkovye, bovenste sidyachie. Korzinki kleuren worden in shchitkovidnoe sotsvetie ingezameld. Bloemen geel, worden in dicht klein korzinki (op welke wijze knoppen van het hemd) ingezameld. Kornevishche klein, vetvistoe. Tsvetet pizhma van Juni alles behalve van naar het eind September. Verbouwt in landelijk khatakh, op de begraafplaatsen, op mezhakh, op de rijwegen, van de dakgoten, op dor lugakh, minder dikwijls met betrekking tot bosje en wouden, op de tijdperken op de plaatsen langgeleden van vysokhshikh dakgoten en waterplassen. Enkel plattelanders razvodyat in de zaribas. Wordt alle overheen de plaats, maar niet in zeer ruimere boelen verbreid.

  Zamel jonge bloemen met korzinkami of vydergivaiut hen van korzinok in Juni-juli, en mondige zaden (donker zernyshki) - in de herfst van in. Om bloemen noodzakelijke gezwind te droogmaken.

  Napar van de kleuren pizhmy (20,0 g op 1 l water) roeien met de riemen in de natie in slechte spijsvertering en in de pijnen in zheludke, in diarrheas, op welke wijze koortsmiddel, potogonnoe en salutarily roerende kishechnik faciliteit; Is mogelijk die pizhma in het een aantal van de gevallen wetten zijnde verschuldigd naar de inhoud erin bittere substanties.

  Niettemin vliegt gebruik pizhmu voornamelijk hoe glistogonnoe faciliteit tegen askarid en ostrits, alsmede hoe insektitsidnoe faciliteit (blokhi, en pr.). Voor de verhuizing glistov gebruik en kleuren en zaden (meer dikwijls). Dosering: 1 thee lepel van rastertykh vruchten pizhmy op de toelating, van en napar kleuren, als vermeldden bovenstaand.

  Tegen glistov, vooral ostrits, gebruik pizhmoi anders in de volgende weg: In 2 stakanakh melk otvarivaiut porezannye "prongs" van twee middelmaat hoofdletter van de knoflook, verscheiden met gruis of plaken van 1 veldfles lepel van de zaadkorrels pizhmy aan. Zullen in geslotene boot op het gemakkelijke vuur 10 minuten beschouwend van het moment zakipaniya koken. Alle dit aftreksel protsezhivaiut, otzhimaiut en hartelijk introduceren in de vorm klizmy vertraging het is mogelijk dolshe. Algemeen samen met kalom uitgekomen verlamd ostritsy. Klizmy zodanig tzeggen tot toe complete verhuizing ostrits voor die stellen met betrekking tot de prurience beeindiging in de achterk rijstrook vast.

  Opslag. Alle ingezamelde onderdelen pizhmy worden opgeslagen terzijde in bijster goed bottelden boven dozen.