лekaрctceнныe tрacылekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe tрacы h рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя c нaрodнoй medhchнeлekaрctceнныe tрacы, лekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя, tрacы

Лekaрctceнныe tрacы h рacteнhя

 

 • Kruid en poot
  Sm111111

  Triticum repens L.
  Agropyrum repens (L.) P. B.
  Elytrigia repens (L.) Desv.
  Pyrei kruipend

  A

  Russisch tituleren: Pyrei; Oekrains: Pirіi; Pools: Perz.

  Gezin: Gramineae - zlakovye.

  Triticum repens - пырeй пoлзуhhй

  Vijg. 45. Triticum repens - pyrei kruipend.

  Wijd gewetene verbreid kornevishchnyi sornyak. Vroeg vesnoiu of in de herfst van, alsmede in de zomer van op parovykh velden, in kultivatsii en boronovanii vygrebaiut ongedeeld opper doordringend kornevishch pyreya. Verblijf het om in te zamelen, pomyt in koud water, rasstelit op korte tijd, op de zon en vetre, om zavyal, en later om op de zolderkamer te droogmaken.

  In populair medicijn gebruik kornevishcha pyreya op welke wijze faciliteit mochegonnoe, krovoochistitelnoe, nauwelijks aperient en herladende de infringed uitwisseling van de substanties.

  Napar van kornevishch pyreya (60,0 g op 1 l kipyatka) roeien met de riemen in zheludochno-alvine ziektes, in acrimonious en pochechnykh Stones, totaliter dermal ziektes, in furunkuleze, alsmede hoe otkharkivaiushchee faciliteit. In laatst geval wordt mengeling van pyreya, lipovogo kleuren, van de kleuren buziny duister gegolden, Loof podbela en Kleuren korovyaka. Alle componenten in de overgaanen berutsya in gelijkmatige onderdelen. Roei met de riemen dagblad met betrekking tot 3 stakana zodanig napara in de dosering - 1 veldfles lepel van de mengeling op stakan kipyatka. Dit napar roeien met de riemen in de velen grudnykh ziektes.

  In chiriakh en ettergezwellen schenen geregeld bezoeken voor andere en met betrekking tot meerdere in de verschillende plaatsen van het lichaam, roeien met de riemen voor 3 - 4 weken dagblad met betrekking tot 3 stakana fors napara kornevishch pyreya.

  Aftreksel pyreya gebruik voor klizm in chronisch zaporakh, napar voor de baden in dermal ziektes, in zolotukhe en Engelse ziekte.

  Opslag. Porezannye dorre kornevishcha pyreya opslag in de knapzakken.