лekaрctceнныe tрacылekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe tрacы h рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя c нaрodнoй medhchнeлekaрctceнныe tрacы, лekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя, tрacы

Лekaрctceнныe tрacы h рacteнhя

 

 • Kruid en poot
  Sm111111

  Tussilago farfara L.
  Bemoedeer-en-machekha

  A

  Russisch tituleert: Bemoedeer-en-machekha, podbel, kamchuzhnaya gras; Oekrains: Pіdbіl, mati-ik-machukha; Pools: Podbial kopyto (suto populair).

  Gezin: Compositae - slozhnotsvetnye.

  Tussilago farfara - matь-h-maheхa

  Vijg. 46. Tussilago farfara - bemoederen-en-machekha.

  Vroeg in de voorjaar van op argillaceous en argillaceous-melovykh de voedingsbodems van de hellingen van de heuvels, ovragov, alsmede op mezhakh, van okrainakh velden, in dorre rvakh, okrainakh lugov verdraaiing in de bouwgrond, schijnen gele bloemen gelijkaardig naar oduvanchik, Die tsvetut tot toe de Mag middellang. Na de bloesem beginnen om loof te ontwikkelen. Dit en bestaan moeder-en-machekha. Plant een jaar durend, travyanistoe met de kruipend, ondergrondse, vetvistym kornevishchem. Loof okrugloserdtsevidnye, hoekig-nerovnozubchatye, dicht, met betrekking tot vorm een gebeten manen lager bovenaards loshadinogo kopyta, onder belovoilochnye ("hartelijke - moeder"), van boven strijken ("koud - machekha") uit. Listochki florerende steblya cheshuichatye, yaitsevidno-lantsetnye, pryamostoyashchie, hekje, dikwijls burovatye. Korzinki (sotsvetiya) voor en na ontwikkelen ponikshie. Wordt plant alle overheen de plaats verbreid.

  Zamel de bloemen van deze plant vroeg in de voorjaar van, en nakomeling loof - door 2 - 3 weken waarna, hoe obsemenyaiutsya korzinki in.

  In populair medicijn worden moeder-en-machekhi samen met kleuren in de vorm napara in verschillende types van grudnykh en pulmonary ziektes hoe otkharkivaiushchee faciliteit, gemakkelijk potogonnoe bebladeerd. Het is tevens, napar van de mengeling van het loof en kleurt moeder-en-machekhi in de dosering 20,0 - 30,0 g op 1 l kipyatka roeien met de riemen en in andere gevallen van de branden van slizistoi capsule, net zo in katarakh zheludka en kishok, in pochechnykh ziektes, in katare blaas.

  In nasmorke ruk in nozdri sap, vyzhatyi van vers loof.

  Voor napara in ukazannykh hoger boven de gevallen gebruik gruis van het loof met betrekking tot 1/3 thee lozhechki 3 tijdperk per etmaal (thee lozhechku met het gruis topen van het loof zal op de egaal 3 gedeeltes) onderverdelen.

  In de brand gemakkelijke, treuzelende kashle, bronkhitakh, khripote en andere ziektes van dykhatelnykh wegen drankje napar van de mengeling van volgend lekarstvennykh planten, bedote egaal met betrekking tot volume onderdelen: Loof en kleurt moeder-en-machekhi, van atomistic dorre wortels okopnika, lipovogo kleuren, van de kleuren buziny duister, Kornevishch pyreya, van kleurt Korovyaka - 1 veldfles lepel met de mengeling top op 1 stakan kipyatka.

  Het is buitenst. Sap, vyzhatyi van vers vel moeder-en-machekhi, op tryapochke of meteen vel zijn hechten naar gnoyashchimsya wonden, naar schadelijke dieren, naar de ettergezwellen. Wordt in de natie door de faciliteit, zazhivlyaiushchim wonden beschouwd.

  In de uitzakking haren en in overvloedig perkhoti met prurience leders op het hoofd van drietal timen in week hoofd wassen in sterk aftreksel van de mengeling van het loof krapivy en loof moeder-en-machekhi, genomen porovnu.

  Opslag. Loof moeder-en-machekhi en bloemen opslag in van hout dozen, vystlannykh door papieren.