лekaрctceнныe tрacылekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe tрacы h рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя c нaрodнoй medhchнeлekaрctceнныe tрacы, лekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя, tрacы

Лekaрctceнныe tрacы h рacteнhя

 

 • Kruid en poot
  Sm111111

  Urtica dioica L.
  En Urtica urens L.
  Krapiva dvudomnaya en krapiva

  A

  Russisch tituleert: Hoe hoger bovenstaand; Oekrains: 1) - kropiva dvodomna, kropiva groot, 2) - kropiva ellendige, kropiva gering, kropiva zhigavka; Pools: 1) pokrzywa zwyczajna, 2) pokrzywa zegawka.

  Gezin: Urticaceae - krapivnye.

  Wijd gewetene planten, poosje voorop door het hoogtepunt 30 - 150 cm, een jaar durende plant; Seconde door het hoogtepunt 15 - 60 cm, odnoletnee plant met de elliptisch lopastnymi het loof van kleine afmeting, elk meer zhguchaya, dan vorig. Verbouw met betrekking tot sornym plaatsen, in de kookgelegenheid tuinen, tuinen. Zijn verbreiden alle ten de plaats. Tsvetut van Juni tot toe belated herfst. Geweten die zhguchie voloski krapivy vormen muravinuiu zuur.

  Zamel loof en bloemen krapivy, wortels - belated in de herfst van in.

  Vers sap van het loof krapivy met betrekking tot 1 thee lozhechke 3 tijdperk per etmaal gebruik in krovokharkanii, in de bloeding op de neus, in gemorroidalnykh bloedingen en in buitensporig maandelijks krovyakh. Napar van de kleuren en loof krapivy in de dosering 50,0 - 60,0 g op 1 l kipyatka drankje in malyarii, in de kleine aanzetting van de urine, in chronische dermal ziektes, meeeters, sypyakh, chiriakh.

  In overvloedige belyakh drankje met betrekking tot 3 thee lozhechki per etmaal sap van het loof krapivy zhguchei (klein), en in gecontinuerde maandelijkse krovyakh - thee van napara loof krapivy zhguchei (klein) - 50,0 g op 1 l kipyatka - met betrekking tot 1 stakanu 3 tijdperk per etmaal.

  In de zwellingen selezenki roeien met de riemen 3 tijdperk per etmaal op het eind van het mes gruis van de mengeling (in gelijkmatige onderdelen): Loof shalfeya, Loof Lantsetolistnogo podorozhnika En loof krapivy zhguchei, zapivaya door het water.

  Wanneer op het lichaam nu en opnieuw schijnen chiri, meeeters, sypi, in prurience, in de kleine boel van de urine, in zaporakh in de natie spreken dat dit verrijst van het bloed "vervuiling". In zodanig gevallen mengeling maken van gelijkmatige onderdelen: Loof krapivy zhguchei, van het loof oduvanchika En De kleuren van blackthorn. Op dagelijkse gedeelte nemen 2 veldfles lepels van de mengeling, overloop 2 stakanami kipyatka en paryat in dukhovke 2 - 3 uur. Drankje dagblad voor 2 weken. Op het moment eten exclusief molochnoi etenswaar; Dieet zonder het vlees, van eieren, van de vis, wordt wodka, bier verboden.

  In gemorroe, wanneer shishki bevinden zich, daarbinnen en groot bolit in poyasnitse, en in de buik onderaan pupka worden rezi, dagblad drankje met betrekking tot 4 stakana aftreksel van het loof krapivy zhguchei en dop krushiny (N gevoeld 42) (lezhaloi, t. Door hem. Niet vers, van en verzamelen verleden jaren oud), ieder met betrekking tot 8,0 g op 1 l water. Mengeling kipyatyat 10 minuten beschouwend van de minuut zakipaniya.

  In bloedige toevloed drankje napar van de mengeling van het loof krapivy, zhguchei en braamstruiken Met betrekking tot 1 thee lozhechke alle op 1,5 stakana kipyatka (dagelijkse gedeelte); Naparivaiut voor 2 uur in dukhovke.

  In meeste gevallen toepassingen krapivy hoe krovoochistitelnogo direct toegankelijk gebruik niet enkel laat krapivy maar ook kornevishchami met de wortels (napar-nastoi) krapivy dvudomnoi (gebruikelijk) alsmede krapivy zhguchei (klein).

  Het is buitenst. In revmatizme nazhalivaiut zieke plaatsen krapivoi en door natiraiut gebruikelijke aardolie. Alterneer: Een dagen natiraiut, ander - nazhalivaiut krapivoi.

  In de uitzakking de haren 3 tijdperk in week hoofd wassen in sterk aftreksel vereska, Wortels lopukha En wortels krapivy zhguchei. Op de tijdperken hieraan mengeling voegen anders shishek toe Khmelya.

  In de bloeding van gestrengeld hechten zuiver tryapochki welk voor die napityvaiut sap van razmyatykh loof krapivy zhguchei. Enkel populaire "maestro'en zodanig sap stremen anders met het sap van volledig florerend izmyatogo in de eenvormige menigte van plant podmarennika, Obmyvaiut door dit sap gestrengeld en het hechten op tryapochke.

  Opslag. Potertye loof krapivy worden in de dozen, en kornevishcha met de wortels in de knapzakken opgeslagen.