лekaрctceнныe tрacылekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe tрacы h рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя c нaрodнoй medhchнeлekaрctceнныe tрacы, лekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя, tрacы

Лekaрctceнныe tрacы h рacteнhя

 

 • Kruid en poot
  Sm111111

  Vaccinium myrtillus L.
  Blauwe-bes

  A

  Russisch tituleren: Blauwe-bes; Oekrains: Chornitsya, chornі yagodi; Pools: Borowka chernica, czarne jagody.

  Gezin: Ericaceae - vereskovye.

  Vaccinium myrtillus - heрнhka

  Vijg. 47. Vaccinium myrtillus - blauwe-bes.

  Een jaar durende plant door het hoogtepunt 15 - 50 cm. Loof yaitsevidnye of prodolgovato-yaitsevidnye, gering, nauwelijks accuraat, melkopilchatye, op zeer klein chereshkakh, kozhistye, van beide leden ontsteken-groen, onder met cancellated zhilkami. Bloemen zijn greenish-wash met rose lommer. Bessen duister met sizovatym klopjacht, daarbinnen meestal purpurovye. Tsvetet in De mei-juni. Verbouwt in de wouden, inzonderheid in naaldendragende een of anders.

  Zamel mondige bessen en loof tijdens de bloesem in. Blauwe-bes is populyarneishim populaire lekarstvennym plant, van vooral zijn bes, droogmaakte alsmede vers, alsmede zasypannye suiker. Gebruik in slechte spijsvertering zheludka, pijnen in zheludke en kishechnike en in diarrheas. Verse bessen meer dikwijls gebruik in katare zheludka, en droogmaakte in het aftreksel of geducht napare in katare kishok, rasstroistvakh kishechnika en diarrheas.

  Populair medicijn gebruiken ook bessen van blauwe-bes in de overgaanen met de bessen van aardbei. Met het dit draaien op uitzicht alle zemlyanichnyi tijdvak voortdurend in het algemeen omstreeks 3 weken, ziek door chronische geestesstoornis kishechnika, katarom door zheludka en verminderd de zuurgehalte van zheludochnogo sap en ziek door de bloedarmoede samen met toelatingen van blauwe-bes edyat en uit Aardbei.

  Aardbei en blauwe-bes in tweeen, in de mengeling en alterneren, wordt aangeraad, bestaan in de Stones van de knoppen, incluis in zeer pijnlijke pasvormen. In laatst geval zal verhite baden van het aftreksel van ovsyanoi stro maken, Verscheiden (hand-en-half) met Door het gras khvoshcha.

  In zoetsappige ziekte zal thee van het loof van blauwe-bes (60,0 g op 1 l kipyatka) aanraden. In frequent in deze gevallen van de ontoereikendheid van zheludochnykh sappen toevoegen van het loof van blauwe-bes naar overeenkomstige mengelingen van andere lekarstvennykh planten (treffen Omstreeks de behandeling katarov zheludka met de ontoereikende zuurgehalte van zheludochnogo sap).

  In gemorroidalnykh bloedingen maken klizmy van napara het loof van blauwe-bes (60,0 g op 1 l kipyatka).

  Dik lasten (om even) de verse bessen van blauwe-bes door het vet stratum oorzaak op verschrikte ekzemoi de plaatsen van het lichaam, obkladyvaiut marlei en obvyazyvaiut te koken. Zodanig obklady wijziging dagblad, en prisokhshuiu marliu otmachivaiut hartelijk zuiver syvorotkoi van onaardige melk. Door zelfde aftreksel en met betrekking tot zelfde methode vet sypi op de leder, meeeters, van nekroticheskie plaag en obozhzhennye of oparennye stemt.

  Er is in staat altijd, nauwelijks elk uitzondering, was bedragen ruimere effectiviteit verrichten van de toelating van de verse bessen van blauwe-bes in ruimere boelen in podagre, revmatizme en andere types van ziektes, in de infringed uitwisseling van de substanties.

  Voor de bessen van blauwe-bes, vooral verse, karkateristieke dat eigenaardigheid welk (tkomen uit veelvoud de waarnemingen) zij tuigerend kishechnik in diarrheas, in dat tijdperk genezing chronisch zapory voor. Na chernichnoi behandeling peristaltika komt in de standaardmaat op zeer gecontinuerde tijdperk. Baseerde zich dit, beschouwen die chernichnye bessen niet enkel bepalen faciliteit (op welke wijze dit wordt om in het thuis alledaags leven) geadministreerd, en, of veeleer, door de faciliteit, reglementaire of normiruiushchim zheludochno-alvine functies te nemen in acht.

  Opslag. De gedroogmaakte bessen van blauwe-bes opslag in de dozen, geleggde-ontluiken door de krant, en loof - in de knapzakken.