лekaрctceнныe tрacылekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe tрacы h рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя c нaрodнoй medhchнeлekaрctceнныe tрacы, лekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя, tрacы

Лekaрctceнныe tрacы h рacteнhя

 

 • Kruid en poot
  Sm111111

  Vaccinium vitis idaea L.
  Blauwe-bes

  A

  Russische titel is een blauwe-bes; Oekrains: Brusnitsya, bruslinchik, brusnichnik; Pools: Borowka brusznica.

  Gezin: Ericaceae - vereskovye.

  Vaccinium vitis idaea - bруcнhka

  Vijg. 48. Vaccinium vitis idaea - blauwe-bes.

  Een jaar durende plant in de vorm van vechnozelenogo kruipend kustika. Vertakkingen okruglye, met pushkom, 8 - 25 cm lengtes. Loof blijven winterachtig aan; Kozhistye, van boven donker, onder hel-brink met blacky tochechnymi kuiltjes, obratnoyaitsevidnye of elliptisch, stomp met zagnutymi, op de tijdperken door nauwelijks zazubrennymi boorden, met unobvious zhilkami. Tsvetet in De mei-juni. Bloemen in strakke ponikshikh top kistyakh, op kleine tsvetonozhkakh, gering met wit of rozovatymi venchikami in de vorm van chetyrekhzubchatykh klokjes. Bessen rood, mondig in de augustus. Verbouwt in naaldendragende en verscheidene wouden, tussen bush, nu en dan op de moerassen, op vereskovykh Lesnykh polyanakh. Wordt in lesnykh gebieden verbreid.

  Zamel mondige bessen, loof tijdens de bloesem van planten in.

  Zurig en prettig op de bes smaakvermogen gebruik rauw, mochenymi in waterhoudend, droogmaakte en kookte met de suiker - in katare zheludka met ontoereikend zheludochnoi, door de zuurgehalte, in diarrheas, revmatizme, podagre. Wet zeer mochegonno en, hoe beschouwen, zonder de afbreuk voor de knoppen, zelfs in ruimere doseringen.

  Het is karkateristiek die bessen van blauwe-bes, rauw en otvarennye zelfs zonder de suiker, lang wijken voor niet bederf. Gastvrouwen dikwijls zullen hen zonder de suiker met zoete peren koken en appels, en zodanig jem lang voet bij stuk houdt. Alle die spreekt van enkel antibioticheskikh de eigenschappen van blauwe-bes.

  Aftreksel van het loof van blauwe-bes drankje in de Stones van bott en gal cyste. Met het dit uitdraaien op uitzicht nemen van gorst brusnichnykh loof op 3 stakana wateren van en kipyatyat 10 minuten. Vypivaiut voor de dag in drie toelating. Zodanig aftreksel wordt nuttig niet alleen in de ziektes van de knoppen beschouwd, maar ook en bakte.

  Door het aftreksel van het loof van blauwe-bes genezing van de avond nederzhanie urine welk is blij frequent, op de tijdperken in burdensome vorm, tijdperk brengt op kinderen door! Nevziraya op wat loof wet mochegonno, in deze gevallen wordt gewetene uitwerking gezien. In zodanig gevallen mengeling benutten van de bessen en het loof van blauwe-bes met de aanvulling 2 lepels van het gras zveroboya. Deze mengeling van kipyatyat 10 minuten in 3 stakanakh wateren. Toelating: 3 stakana per etmaal begin met 4 uur dag en aankomst afscheiding om te slapen.

  Brusnichnaya water welk winst van de verweking van de bessen van blauwe-bes, heeft aperient eigendom, en in dat tijdperk beschouwen die ze "gonit" solitera. Maar, credibly erover van niet wist.

  Opslag. Het loof van blauwe-bes en droogmaakte bessen opslag in van hout dozen, geleggde-ontluiken door papieren; Bessen - in de vorm diverse jemov, van de sappen, povidla en t. P.