лekaрctceнныe tрacылekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe tрacы h рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя c нaрodнoй medhchнeлekaрctceнныe tрacы, лekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя, tрacы

Лekaрctceнныe tрacы h рacteнhя

 

 • Kruid en poot
  Sm111111

  Verbena officinalts L.
  Verbena lekarstvennaya

  A

  Russische titel: Verbena; Oekrains: Verbena lіkarska, dor nekhvoroshch, zalіznyak; Pools: Werbena pospolita, koszyczko, witolka lekarska.

  Gezin: Verbenaceae - verbenovye.

  Verbena officinalis - ceрbeнa лekaрctceннaя

  Vijg. 61. Verbena officinalis - verbena lekarstvennaya

  Een jaar durende travyanistoe plant met pryamostoyashchim, kverkhu vetvistym, chetyrekhgrannym steblem door het hoogtepunt tot toe 100 cm, met sherokhovatymi boorden. Middelmaat loof 3-schiften met nerovnogorodchato-nadreznymi aandelen, van welk middelmaat krupnee zijdelings. Bovenste loof - prodolgovatye, nadrezanno-gorodchatye, top tselnokrainie. Bloemen worden in mnogotsvetkovye ongewoon kolosia, boven van - in ruim, ongewoon metelku, pa-purper, minder dikwijls purpurovye ingezameld. Loof op de smaakvermogen acerb. Plant zonder de lucht, tsvetet van het eind van Juni naar het eind van De september. Verbouwt in de rijwegen, op het oud te gronde richt van de baksteen huizen, met betrekking tot okrainam velden, op balled boven met de plaatsen, op de heuvels. Wordt alle overheen de plaats, maar niet in de menigte-toonladder boel verbreid.

  Met betrekking tot literair dit, alle plant wordt vergiftig beschouwd. In de natie dit wordt niet gebenadrukt.

  Zamel loof verbeny tijdens zijn bloesem in.

  Verbenu, allereerst, gebruik in de natie in de ziektes bakte, selezenki, alsmede in de "ziektes van het bloed" sprak in de verschijningen chirev, van de meeeters, sypi, en, tevens, in zolotukhe en venericheskikh schadelijke dieren uit. In deze gevallen voor de dag vypivaiut napar van 60,0 g op 1 l kipyatka.

  Thee van verbeny 12,0 - 15,0 g op 180,0 - 200,0 g kipyatka roeien met de riemen aller ure met betrekking tot 1 veldfles lepel in arterioskleroze, trombozakh, nabukhanii leefde.

  Het is buitenst, in de vorm primochek in de ziektes van lederen gebruik naparom van volgende mengeling: Verbeny - 10,0 g, camomiles - 5,0 g, lepestkov rozy - 10,0 g, Eikene dop - 10,0 g, Loof shalfeya - 5,0 g en grassen Khvoshcha - 10,0 g - hoe door de faciliteit dalende vospalitelnuiu reactie en bevorderend van zazhivleniiu wonden.

  Opslag. Loof verbeny opslag in de dozen, geleggde-ontluiken door papieren.