лekaрctceнныe tрacылekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe tрacы h рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя c нaрodнoй medhchнeлekaрctceнныe tрacы, лekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя, tрacы

Лekaрctceнныe tрacы h рacteнhя

 

 • Kruid en poot
  Sm111111

  Veronica officinalis L.
  Veronika lekarstvennaya

  A

  Russisch tituleren: Veronika lekarstvennaya; Oekrains: Veroshka lіkarska, lezhacha (van het woord om) te liggen; Pools: Przetacznik lesny, przetacznik lekarski, weronika.

  Gezin: Scrophulariaceae - norichnikovye.

  Veronica officinalis - ceрoнhka лekaрctceннaя

  Vijg. 82. Veronica officinalis - veronika lekarstvennaya.

  Een jaar durende travyanistoe plant door de lengte 10 - 30 cm met de kruipend steblem, in de stichting vetvistym vorming dernovinu, kverkhu ascendant, pokrytym frequent, klein voloskami. Loof, suzhennye in zeer klein chereshok, obratnoyaitsevidnye, gorodchato-pilchatye, nauwelijks onbuigzaam. Mnogotsvetkovye tsvetonosnye kisti verbouwen van slechts pazukhi twee suprotivnykh listkov. Bloemen azurine met purpere lommer, minder dikwijls wit. Tsvetet van Juni naar het eind van De augustus. Verbouwt in de bosschages tussen bush, inzonderheid in naaldendragende wouden in chernozemnoi schrap verreweg minder frequent. Wordt meer in lesnykh en woud-steppe gebieden verbreid. Vers gras zonder de lucht, desiccated prettige lucht heeft. Proef acerb, gorkovatyi.

  Zamel alle gras zonder de wortels tijdens de bloesem in. In de natie gebruik gras veroniki naar binnen en buitenst. Naar binnen in de vorm van de thee van napara (20,0 g grassen op 1 l water) in prostudnykh ziektes, naar de astma en de ziektes van mochepolovykh orgelen. Buitenst - voor baadt, naar vooral kinderen in de ziektes van de leder, meeeters, sypyakh, nagnoeniyakh en in chesotke.

  Benut gras veroniki naar binnen en buitenst. Naar binnen totaliter aard van sypei en meeeters op lederen, in ekzeme, zolotukhe, gribkovykh de nederlagen van lederene - op welke wijze thee van de mengeling veroniki met het gras trekhtsvetnoi fialki En door het gras cheredy, alle in gelijkmatige onderdelen met betrekking tot 10,0 g alle op 1 l kipyatka. Vypivaiut dit napar voor de dag. Voor buitenst gebruik handelswaar nastoika: 250,0 g sap, otzhatogo van razmyatoi, van vers gras veroniki, van zalit 250 g 90° animo en om 10 dagen aan te dringen. Nastoika filtruetsya en ernaar groeit van anders 250,0 zelfde animo, opnieuw filtruetsya door vatku en dan in filtrat groeit 10,0 g peruvianskogo balsem.

  Voor het gebruik om te verontrusten. Dit nastoikoi gebruik in de verschillende vormen van de ziekte van de leder, incluis volosistoi, de delen van hoofd. Het is tevens, zodanig nastoiku, verdunnen door 2 delen van gekookt waterhoudend, met het succes gebruik in de vorm promyvanii en primochek in gemakkelijke wonden, porezakh, blauwe plekken, in prurience op het lichaam en op het hoofd (vtiranie in de wortels haren). Zudyashchie plaatsen en plaatsen verschrikten gribkami, vet vatoi, afgetopt in de boven gezegd nastoike.

  Opslag. Gras veroniki opslag in de dozen, daarbinnen geleggde-ontluiken krant.