лekaрctceнныe tрacылekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe tрacы h рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя c нaрodнoй medhchнeлekaрctceнныe tрacы, лekaрctceнныe рacteнhялekaрctceнныe рacteнhя, tрacы

Лekaрctceнныe tрacы h рacteнhя

 

 • Kruid en poot
  Sm111111

  Viscum L. ( V. Gedenkboek L.)
  Omela

  A

  Russisch tituleert: Omela wit e.a..; Oekrains: Omela; Pools: Jemiola.

  Gezin: Loranthaceae - remnetsvetnye.

  Viscum - omeлa

  Vijg. 51. Viscum - omela.

  Geweten poluparazit, poselyaiushchiisya op de bomen en bosje in de vorm van het bosje van sferische vorm. Loof suprotivnye, prodolgovatye, maken bot, kozhistye, met unobvious breedtegraad zhilkami bleef winterachtig aan. Vetki viloobrazno-razvetvlennye.

  Parazitiruiut verschillende vormen op topolyakh, ivakh, Eik, Klene, naar de berkeboom, lipe, vyaze, op peer naar en appelboom, zelfs op de pijnboom (zeer zelden).

  Sistematiki nuanceren meerdere types (dikwijls afhankelijk van voedende boom). Tsvetet Viscum gedenkboek van De februari, in de lentemaand en April. Bloemen odnopolye, dvudomnye, zitplaats puchkami met betrekking tot 5 - 6 in razvilinakh steblei en op het eind van vertakt, gelig-greenish. Bessen ovaal, wit, kleistye, mondig tegen het eind van De mei. Zijn verbreiden alle ten de plaats in de weinig.

  Zamel loof in en beeindigt vetok niet dikker van de potlood - in de lentemaand, algemeen na de bloesem, bessen - in de mei.

  Bestaat in de natie opzuiging vyiskat elk meere ongewoone vormen (betreffende voedende plant dit poluparazita). Enkel geldige terrein hieraan niet, hoewel quitte het is onmogelijke zich te verlaten eraan denken om dat geneeskrachtige eigenschappen omely kan worden etende plant verbonden aan.

  Omela toepassing heeft in de natie, allereerst hoe krovoostanavlivaiushchee en boekband medium, alsmede boleuspokaivaiushchee, glistogonnoe en enkel specifieke betekenis heeft, omstreeks dan onderaan.

  Omeloi gebruik in vrouwelijke ziektes, in buitensporige maandelijkse krovyakh en alle manier van andere bloedingen van matki, alsmede in zheludochno-alvine bloedingen. Voor inner toelating gebruik aftreksel 35,0 - 40,0 g op 1 l water, en voor de baden 60,0 g ook op 1 l water.

  Omelu gebruik in het aftreksel voor irrigatsii en voor baadt (sidyachikh) in gemorroe. Voor irrigatsii gelden aftreksel van omely, tysyachelistnika, Aquatische peper, Eikene dop, Krapivy en kleuren dove wit krapivy - ieder met betrekking tot 10,0 g, en omely 15,0 g. Kipyatyat 20 minuten op zwak vuur. Door zelfde aftreksel zijn maakte van wassend, primochki en obklady op chronisch nezazhivaiushchie gestrengeld, van de plaag en ettergezwellen.

  Voor de verhuizing om glistov de mengeling accepteren van het gruis van het loof omely - 0.5 g, van de bessen omely (droogmaken in gruis - 0.5 g en izmelchennogo in het gruis van de wortel valeriany - 1,0 g. Mengeling dit roeien met de riemen dagblad voor 3 dagen. Whereat wordt aangeraad, bestaan verse tertuiu wortel.

  Thee van omely drankje in slecht samochuvstvii (vooral stariki en starukhi), prostration en golovokruzhenii, "zamorochenii hoofd'en.

  Opslag. Omelu opslag in de dozen, geleggde-ontluiken door papieren.